Sol over Gudhjem – ikke bare en matrett


Sol over Gudhjem er et stykke dansk smørrebrød (rugbrød) med røkt sild, en rå eggeplomme, tynne skiver av reddik…

Lokalmat – ikke som annen mat?


Begrepet «lokalmat» har etablert seg de siste årene, men hva den enkelte legger i begrepet kan være forskjellig. Det har også…

Vil du starte meieriproduksjon?


Lillehammer-regionen er et av senterpunktene for meierisektoren i Norge. Alle de tre store har utviklings- og produksjonsanlegg i…

Mer enn bare bær


Fra bringebærbusker til lokale frokostbord. Det er drømmen til Moe Gard i Øyer. Lokalt samarbeid og kompetanse muliggjør…

Matauk: høst og høstetid


Høsten er over oss, og med den er mye av det naturen og landbruket gir oss klart for innhøsting. Vi får mange gode og ferske…

Hva kan man gjøre i høstferien?


Har du ikke landet planene for høstferien enda?  Da kommer kanskje denne bloggposten godt med. Det er faktisk ganske mye du kan…

Debatt: Lokalmat på bordet


Bilde: GD Reiselivet i Innlandet melder om rekordsommer når det gjelder besøkende, både når det gjelder norske og utenlandske…

Jakten-bonde kokker med Wenche


Sondre Stubrud fra Øyer, er kjent fra Jakten på kjærligheten. Selv driver han med både melkekyr, sau og gressproduksjon. På God…

Mat fra Øyerfjellet


Mat fra Øyerfjellet arrangerte i helgen matmarked på Pellestova Hotell Hafjell. Det ble en kjempesuksess med rekordomsetning og…