GJESTEBLOGG: 21 internasjonale skikonkurranser. 10 dager. 600 frivillige. 100 millioner tv-seere. La det ikke være noen tvil; vinteren vi går inn i vil bli tidenes sesong i regionen hva internasjonale skiarrangementer angår.

World Cup Lillehammer arrangeres over totalt 10 dager i desember, og allerede i mars innleder X-games en ny 10 dagers periode hvor Birkebeinerarrangementene fyller en hel uke. Og midt opp i alt dette arrangerer vi RAW AIR; også kjent som den norske hoppuka.  I RAW AIR konseptet skal herrehopperne konkurrere i Holmenkollen, Lillehammer, Trondheim og Vikersund – 10 dager – hver dag, om å være verdens beste skihopper.

WORLD CUP LILLEHAMMER: På ti dager fra 1. desember til 11. desember skal Lillehammer Skifestival arrangere 13 World Cup renn i hopp, kombinert og langrenn. I tillegg vil åtte Skandinavisk Cup langrenn gå av stabelen på Birkeneinerstadion.

FOLKEFEST: Desember-festen begynner med åpning på Stortorget 1. desember. I år er vi glade for å kunne gjøre dette sammen med Lillehammer sentrum sin julegateåpning. Julebyen åpner, vinteren er her, og vi ønsker alle velkommen til World Cup Lillehammer!

World Cup Lillehammer er en skifest og en kulturfest. Vi har gjennom flere år hatt gleden av å samarbeide med HIL og KULTURNATT. Gjennom dette arbeidet blir de 10 dagene fra 1. desember komplette med opplevelser for alle, barn-unge og voksne, sportsinteresserte og de som ikke kan alle passeringstider og hopplengder.

VERDI: Det er anslått at TV-tallene på disse arrangementene for sesongen 2016/2017 kan nærme seg 100 millioner. Vi vet at skiinteressen er stor i Norge, i tillegg er TV-interessen svært stor i Mellom-Europa. Dette er formidable tall, og det er vanskelig å sette en eksakt verdi på disse. Men det å vise vår region – snølagt og klar for skiaktivitet til millioner av tv-seere, har selvfølgelig en enorm verdi. Slik befester og videreutvikler vi vår merkevare som et av verdens mest komplette vintersportssteder. Byen og omegn fylles med skiløpere, trenere og ledere, presse, sponsorer og ikke minst publikum. Dette gir store ringvirkninger for hotellene og næringslivet ellers.

Gjennom å arrangere disse årlige arrangementene tar vi vare på, og videreutvikler, vår kompetanse på det å være vertskap for store internasjonale vintersportsarrangementer.

DEG OG DINE: Publikum. Spenning, forventninger, glede og lettelse. For å skape de magiske øyeblikkene, de øyeblikkene man snakker om i flere år fremover, trenger arrangementene både små og store publikummere.  Jeg oppfordrer derfor alle til å få med seg vinterens mange arrangementer, og ser frem til å skape flere magiske øyeblikk fra Lillehammer sammen med dere.

Hilsen,

Eiliv Furuli/ daglig leder i Lillehammer Skifestival AS

Foto: Gisle Johnsen