Kulturarrangement, festivaler og store idrettsbegivenheter tiltrekker besøkende og bidrar til regionens sterke arrangementskompetanse. De er med på å bygge vår kulturelle identitet og skaper attraktive opplevelser for befolkning og tilreisende. 17. oktober braker det løs med DølaJazz 2019, Innlandets ledende jazzfestival. 

Fjorårets 40 års jubileum ga et nytt løft og årets festival har et allsidig program godt forankret under jazz-paraplyen.  Den er en fargerik arena for inspirasjon og gode musikkopplevelser!

DølaJazz har alltid tatt et stort ansvar for å formidle god norsk jazz og er ledende i det å slippe til unge talenter gjennom work shops, spilleoppdrag og talentpriser. Flere som nå er profesjonelle musikere, startet på ungjazzseminarene.

Internasjonal møteplass

Jazzincubatoren er blitt en internasjonal møteplass for unge musikere, blant disse kan vi finne framtidas headlinere på europeiske scener. I nært samarbeid med studenter ved Høgskolen i Innlandet blir det plukket ut 9 band blant søkere fra hele Europa som får spilleoppdrag og en kreativ møteplass. Tilbudet driftes som studentprosjekt innen kulturprosjektledelse mens liveopptak gjøres av dyktige studenter i flerkameraproduksjon ved Den Norske TV-skolen. Dermed bidrar også festivalen med unik og reell praksismulighet som igjen tilfører festivalen idérike og engasjerte unge frivillige

Setter preg på bybildet

DølaJazz har alltid vært en inspirasjon for innlandets jazzmiljø og setter preg på bybildet med jazzparade, gratiskonserter i teltet og festivalpynting. Byens kulturarenaer tas i bruk, men også arbeidsplasser og helseinstitusjoner får swingende besøk.  

Festivalen er drevet fram av et enestående frivillig engasjement! Og det er virkelig en inkluderende møteplass for tilreisende, unge og gamle, næringsaktører, studenter og lokalbefolkning. DølaJazz er med på å gi oss en profil som talentregion.

Som de selv skriver: DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival er ikke kun en festival med musikalske ytringer, men i stor grad et prosjekt som kobler mennesker på tvers av alder, yrkesbakgrunn og kjønn og der det sosiale og mellommenneskelige relasjoner spiller en stor rolle. Kort sagt: Dølajazz er en tilstand!

For program og mer informasjon, besøk festivalens hjemmeside her: https://dolajazz.no/

Øivind Pedersen, Kulturnæringsutvikler

Foto: Mette Banken