I Lillehammer-regionen er vi bortskjemt med store arrangementer, men ikke siden ungdoms-OL i 2016 har vi vel opplevd en like intens uke som den vi akkurat har gått inn. Og det etter en helg med både Inga-Låmi, Ungdomsbirken og Barnebirken.

Med all respekt for blant annet Trygve Skaug (onsdag) og Else Kåss Furuseth (lørdag) i Maihaugsalen, og en lang rekke kulturelle arrangementer for øvrig, det er idrettsarrangementene som peker seg ut for meg denne uken.

Les også: Kulturnæringsutvikler Øivind Pedersen har tidligere blogg om arrangementene som kommer på en snor i vår region

Arrangementsuken starter med kvalifisering Raw Air

Ukens arrangementer starter allerede i kveld med kvalifisering i Raw Air i Lysgårdsbakkene. Med Lillehammers egne Robert Johansson og Maren Lundby henholdsvis i ledelsen og 0,2 poeng unna ledelse, er det ekstra stor spenning knyttet til hvordan det går på Lillehammer. Og kvalifiseringen teller med i sammendraget, så den er ikke noe mindre viktig enn det som skjer tirsdagen. Gutta hopper fra 1730, mens jentene starter 2030.

Spennende kvartfinale i ishockey

Klokken 19 i kveld braker Lillehammer og Frisk/Asker sammen til ny kvartfinale i Eidsiva Arena. Kanskje har du vært og sett guttas kvalifisering i Lysgårdsbakkene før du går over Lysgårdsjordet og ned til det som med stor grad av sannsynlighet blir en jevn batalje. Begge kampene så langt har blitt avgjort i sudden death, og den siste kampen ble ikke avgjort før i 6. periode. Lillehammer har vist seg sterke, og trenger all den støtte de kan få av publikum denne kvelden.

Kan Robert og Maren vinne på hjemmebane?

Tirsdag er det hovedrenn for både menn og kvinner i Raw Air. Det blir blant annet lekeområde for barn og konsert med Black Ice, i tillegg til selvfølgelig verdens beste kvinnelige og mannlige hoppere. Med Lillehammers egne hoppere i spissen. Arrangementet starter kl 17.00, og holder på til et godt stykke ut på kvelden. Så her er det bare å ta med seg norske flagg, godt humør og masse engasjement og møte opp. Har du bart eller musefletter, kommer du til og med inn gratis.

Den store Birken-helgen er full av arrangementer

Til helgen er det stor Birken-helg. Allerede fredag starter det med Turbirken, Skøytebirken og Stafettbirken. Nesten 200 lag er påmeldt Stafettbirken, og i forkant av stafetten arrangerer vi, sammen med NHO Innlandet og Birken, et næringslivsseminar. Det blir korte innlegg fra reiselivsjef Ove Gjesdal, filmkommisjonær Linda Steinhoff og Birken-sjef Eirik Thorbjørnsen, det blir enkel servering og gode samtaler med næringslivskollegaer. Seminaret begynner 10 på Birkebeineren Skistadion, og etter seminaret ser vi på innkomsten av Skøytebirken og Stafettbirken – om du ikke har tenkt å gå Stafettbirken selv. Seminaret er gratis, men krever påmelding.

Lørdag 16. mars er selveste Birken-dagen. Det er da den historiske skituren til birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka i 1206, der kongssønnen Håkon Håkonssøn ble reddet fra baglere, blir gjenskapt. Riktignok i feil retning av hvordan turen gikk i 1206, og med helt annet utstyr og med verdens beste skispor til skiene. Les mer om Birken-historien. Birken samler også i år mange tusen deltakere i sine arrangementer, og om vi baserer oss på værmeldingen blir det en fantastisk tur over fjellet.

Vi er inne i en begivenhetsrik uke for dem som er glad i idrett. Er du ikke det, sjekk ut programmet i Maihaugsalen, i Litteraturhus Lillehammer eller besøk et av regionens museer. Uansett hva du velger å gjøre, ha en fantastisk uke!

 

Med forventningsfull hilsen,

Eirik Haagensen, næringssjef Lillehammer-regionen