Er du litt tom for ideer til hva du kan gjøre i disse tider for å selge varene dine via nett/ Facebook eller andre kanaler? Hvilke konsepter kan du lage for å «trigge» kjøpelyst? Her er noen tanker fra oss, som kanskje setter i gang dine kreative tanker!

Ideer til «konsepter»

  • Lag et digitalt showroom, hvor du enkelt via video/ Facebook live/ Instagram story etc. viser frem varene dine, forteller om merkene du fører, hva som er så bra med akkurat disse varene/merkene – og selvfølgelig: fortell publikummet ditt hvordan de kan bestille!
  • Lag daglige live sendinger med dagens 3 produkter, kundenes favoritter, mest sett i nettbutikken den siste uken etc., og selvfølgelig: fortell publikummet ditt hvordan de kan bestille!
  • Fortelle med video eller bilder hvordan du bruker produktene, lag inspirerende innhold/tips til hvordan andre kan benytte dem. Dette kan være alt fra klær til matvarer til hobbyartikler – tanken er den samme, og selvfølgelig: fortell publikummet ditt hvordan de kan bestille!
  • Be kunder om å stille deg spørsmål, slik at du vet hva de er på jakt etter. På den måten får du trolig også ideer til innhold de kommende dagene!
  • Vis frem kommende varer/nyheter som snart kommer for salg og la publikummet ditt legge inn forhåndsbestillinger. Dette kan jo være en «ekstra service» i disse tider? Og selvfølgelig: fortell publikummet ditt hvordan de kan bestille!
  • Lag en quiz om produkter du selger, eller gjem noe kundene må «lete» etter på websiden/ i nettbutikken din. Det kan være en fin anledning for å få dem til å kikke rundt blant alt du tilbyr. Noe ala: «Vi har gjemt et hjerte blant våre produkter på nettsiden. Finn bildet, screenshot det, post det i kommentarfeltet og bli med i trekningen av 20% på valgfri vare i nettbutikken.
  • Les for øvrig også 5 tips til markedsføring under koronakrisen fra Tur.Digital. I innlegget har de samlet fem tips som du bør tenke gjennom når du planlegger markedsaktivitetene dine fremover.
  • Dersom du ønsker skrivetips som hjelper deg med å kommunisere klart og tydelig i krisetider kan du lese denne artikkelen fra NTB Arkitekst. 

Vil du ha flere ideer?

Dette var noen tanker, men mulighetene er mange! Husk å tenke på sjargongen i det du poster – vi er midt i en unntakstilstand! Ønsker du mer inspirasjon, eller har du konkrete spørsmål? Da kan du bli på med på vår kommende digitale workshop: «Kreativitet i en krevende tid» som vi arrangerer i samarbeid med Tur.Digital.

Bli med på digital workshop


Dato:
27. mars
Tid: 09.00-09.45
Link: meet.google.com/npf-teyh-aki
Bli med via telefon: +47 23 88 31 24 (Personlig kode: 488618950)

(NB! Benytt Google Crome eller Mozilla Firefox eller Microsoft Edge)      

Se eventet på Facebook her

 

Lykke til med arbeidet!

Hilsen oss i Lillehammer-regionen Vekst