Vi gratulerer Jakob Lund Paulsen og Cecilie Owren som har fått etableringsstipendene for 2019. Avgjørelsen ble gjort rett før jul og de ble offisielt utdelt på et kveldsarrangement i Hub LHMR i januar.

Målet med ordningen er å vise at Lillehammer og Lillehammerregionen ønsker å legge til rette for utvikling og etableringer av kreative og kulturbaserte næringer her. Lillehammer er en aktiv kulturby og vi vet at det er potensiale for enda større verdiskaping innen dette feltet. Vi håper at dette skal gi de som får stipendet en reell mulighet til å etablere eller utvide med spesiell satsing som kan skape bærekraftig business.

Dette er tredje gang etableringsstipendet deles ut. Stipendet utlyses hver høst og er på 20.000.

Stipendiatene:

Jakob Lund Paulsen. Free lance musiker, kordirigent og musikkpedagog i regionen. Han har utdanning og bakgrunn fra Danmark og er nå en kulturressurs i vår region. Jakob er også en del av miljøbehandlingsteamet i Meierigården. Hans satsing er Gospelworkshoppen.no for å utvikle tilbud innen teambuilding, underholdning og workshops i korsang med mer.

Jakob sier blant annet dette på Facebook:  Det er veldig flott å bli satt pris på og herlig med tillit og oppbakking til det jeg tror kan gavne mange! Gospelworkshoppen.no blir snart en realitet og det betyr sang til folket 🙂 -uansett om det er teambuilding i en bedrift, workshop i koret ditt eller et energisk opplegg for ung eller gammel i din menighet…

Cecilie Owren har utdanning innen foto, film og teater og har virket i flere år innen fotografi og visuell kunst. Hun har i de senere år etablert seg som portrettfotograf i Lillehammerregionen. Hun etablerer nå eget fotoatelier og stipendet går til oppbygging av fotostudio og spesielt dagslyslampe som kan bidra til å gjøre dette til bærekraftig næring.

Hun sier blant annet dette: Jeg er glad og takknemlig for tildeling av stipend for kulturbasert næring 2019. Jeg har stor tro på verdien av å bli portrettert. Det er et viktig avtrykk og forteller også noe om tiden vi lever i. Jeg ser frem til å ta fatt på mitt portrett prosjekt av menneskene som bor på Lillehammer. Slik vil dette også være et viktig dokument for ettertiden.

Tidligere stipendmottakere:

2017: Barbora Holland, filmskaper som har valgt å ha Lillehammer som base etter at hun ble uteksaminert fra Den norske filmskolen.

2018: Sølvi Høibakken som etablerte sin virksomhet innen tekstilkunst, søm og design i Lillehammer

Stipendkomiteen består av næringssjef, Eirik Haagensen, kultursjef Olav Brostrup Müller og kulturnæringsutvikler Øivind Pedersen


Øivind Pedersen, Kulturnæringsutvikler