Ny midlertidig konsertscene på Lillehammer. Én dør lukker seg – og en annen åpner seg!

Hei, Kristian fra Lillehammer Lyd og Lys her.  Mitt firma er et av de som fikk stenge først og sannsynligvis får åpne sist. Normalt sett leverer vi lyd, lys, scene og bilde til nært sagt alt tenkelig av tilstelninger i nærområdet. Akkurat nå er imidlertid teppet revet vekk fra under oss og vi opplever et omsetningsfall på nær 99%.

Et lyspunkt
Hele Korona-perioden har vært et sorgens kapittel for firmaet mitt, men nå klamrer jeg meg til et lyspunkt. Da vi kom til slutten av april ble det kunngjort at det snart ville være mulig å arrangere tilstelninger med 50 personer til stede.  Jeg savnet kulturopplevelser i så stor grad da at jeg ble grepet av en impuls til å prøve meg som konsertarrangør for første gang og inviterte en god kollega til å bli med og realisere et maks-50-pers-konsert-opplegg på Lillehammer.

Kommende arrangementer
Opplegget vi landet på er 5 arrangementer de to siste mai-helgene i den nye kulverten under nybygget på Jorekstad (rett ved svømmehallen – inngang fra parkeringsplassen).  Her er det i praksis ute i friluft og åpent og luftig og fint – men det er under tak, det lar seg gjøre å blende ut dagslys – og det er tørt og fint også ved nedbør.  Åpningskonserten er allerede fredag 22/05 kl 18.30.

Prosjektet heter «Kulturkulverten» og løper kun de to siste helgene i mai – og det er kun 50 billetter pr konsert.  Opplegget er altså sittekonserter for maks 50 personer, fullt fokus på smittevern – og artister av svært høy kvalitet.  At det blir et flott teknisk opplegg gir seg vel nesten selv, gitt hvilken yrkesgruppe arrangørene tilhører.

Kulturkulverten har en egen side på Facebook der man kan lese om alle konsertene og kjøpe billetter.

Så her står vi, da; ca 10 uker etter nedstengingen med så og si ingen ordinær omsetning, men mange usikre baller i luften.  Min plan er nå å konsentrere meg om å arrangere knallgode tilstelninger denne og neste uke. Deretter er planen å følge nøye med på at underleverandørbransjen i kultur- og arrangementsliv ikke enda en gang blir glemt nå som veldig mange bransjer opplever at ting er på vei tilbake til normalen.

Hilsen,

Kristian

Foto: privat