Rubic fosser frem. Nå med nytt tilskudd på 2 millioner fra Innovasjon Norge

Det hele starte som et praktisk behov for å forenkle banefordeling og har på seks år vokst seg stort, selvdrevet og med stadig flere ansatte. Vi mottok nettopp tilskudd fra Innovasjon Norge for å utvikle en kommunikasjonsplattform for frivillige, og har kunder som World Cup Kvitfjell, Norges Skiforbund, Norges Skytterforbund og Para-VM 2021.

Rubic ble startet med et hovedmål om å forenkle hverdagen til lag og foreninger. Siden har vi ikke sett oss tilbake. Seks år etter oppstart har vi 5 ansatte og har gått fra å være avhengig av investorer til å ha penger på bok.

Stadig nye systemer utvikles. Vi leverer komplette medlemssystem for foreninger, idrettslag og arrangører, og systemer skreddersys til kundenes spesifike behov. Rubic har i dag 350 idrettslag, foreninger og arrangører som kunder.

Fra excel til app

Det hele startet da utvikleren Anders Retterås fra Lillehammer ble lagleder for sønnens fotballag i 2013. I idrettslaget lå alt av banefordeling og medlemmer i forskjellige excel-ark, og fungerte dårlig. Retterås laget en enkel nettside og appen “LagetMitt” som ga foreldre og medlemmer varsel ved endringer og tidspunkt for kampene. Løsningen ble raskt populær, og spredte seg etter hvert til andre idrettslag i området, med Lillehammer Ishockeyklubb som en av de første.

System for økonomistyring

I 2014 satt Rune Solholm Bakken et annet sted i Lillehammer og skulle skape en foretningsidé i forbindelse med masterstudier i Innovasjon og næringsutvikling på Høgskolen i Lillehammer. Som ishockeydommer i eliteserien og fotballspiller i andre divisjon visste Rune at det var mange dårlige systemer og mange idrettslag som slet med økonomistyring.  Abaris Consulting ble med på idéen og Innovasjon Norge stilte med støtte. Samtidig stilte ulike investorer kapital og den første versjonen av Rubic ble skapt. Vi trengte en utvikler. Anders på sin side tjente ikke penger på appen, som til da var en hobby. Det ble en super match, og han ble ansatt som nummer to i 2016, samtidig som Rubic kjøpte appen LagetMitt.

Fra 40 kunder til 170.000 unike brukere

To år etter oppstart var Rubic klar for markedet, og ble godkjent av Norsk Idrettsforbund. Den gang spesielt rettet mot idrettslag. Deretter utviklet vi en dugnadsløsning med pilotkunder som Visit Lillehammer, Peer Gynt og Furusjøen rundt. Stadig fikk vi flere kunder, oftest gjennom nettverk og kontakter. Vi vant anbudet om ski- og fotballklubben Lyn over flere andre, der vi var en soleklar vinner. Siden har antall kunder vokst enormt, fra 40 i 2018 til 350 i 2020. Rubic brukes i dag av mange av de store idrettslagene, i tillegg til arrangørorganisasjoner og foreninger.

Ny app med 2 millioners støtte

Rett før sommeren mottok Rubic 2 millioner i støtte fra Innovasjon Norge. De skal gå til å utvikle en egen app for kommunikasjon mellom frivillige, og for å satse internasjonalt. Dette kommer i tillegg til en halv million kroner fra investorer, kunder og egenkapital, noe som gjør oss langt friere og at vi nå selv styrer og har penger på bok. Det igjen har gjort at vi nå nettopp ansatte to nye.

I dag fungerer LagetMitt og Rubic side om side og har full integrasjon med hverandre. LagetMitt er først og fremst et lagleder-verktøy og en app for oversikt over alle aktiviteter, mens Rubic gir oversikt over medlemsregisteret, sender fakturaer og mye mer. Kort sagt forenkler systemene hverdagen for frivillige, foresatte og ansatte slik at de kan fokusere på det som betyr noe.

Takk for at du ville lese!

Hilsen oss i Rubic