GJESTEBLOGG: Juletid er kinotid, og i år blir det ekstra stas å åpne dørene første juledag. Dette er den første julen vi kan vise film i hele fem saler, og det betyr at vi har ekstra mange godsaker å pakke ut til dere. Vi viser totalt ti filmer på Lillehammer kino i julen, hvorav seks er ferske premièrefilmer.

En av filmene det har vært knyttet størst forventninger til i år, er Dyrene i Hakkebakkeskogen. Filmen er basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn. Dagbladets anmelder kastet terningkast 6 og skrev følgende: «Historisk herlige Hakkebakkeskogen avskilter Hollywood i et musevist musikalsk mesterverk. Den som lar denne filmen passere på kino gjør seg selv og familien en bjørnetjeneste». Slike anmeldelser varmer våre kinohjerter, og vi håper publikum liker filmen like godt som anmelderen. Det som er ekstra stas med denne filmen lokalt, er at etterarbeidet på filmen er gjort hos oss. Lyd-etterarbeidet er gjort i sal 4, og gradingen er gjort i sal 3. I tillegg er en av filmens produsenter, Eirik Smidesang Slåen, fra Lillehammer. Eirik har slitt ut mangt et sete på Lillehammer kino opp gjennom årene, så det synes vi er ekstra moro. Vi tør å påstå at han har blitt inspirert til å skape filmmagi i våre saler.

En annen nordmann som er ute med en fersk film, er regissøren Morten Tyldum. Etter suksessen med The Imitation Game er han nå ute med Passengers, en spektakulær sci-fi film med to av Hollywoods største navn, Jennifer Lawrence og Chris Pratt, i hovedrollene. Filmen er produsert i  atmos-lyd (3D-lyd) som kan oppleves i vår sal 4. Anbefales.

Allan Karlsson er også tilbake på det store lerretet, denne gangen i Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant. Den forrige filmen, Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, ble en stor suksess på kino, og vi gleder oss til å følge med Allan til blant annet Bali med både CIA og balilenske pengeinnkrevere i hælene.

Vi har også italiensk på menyen i jula med filmen Perfekte fremmede. Hvor godt kjenner vi egentlig våre nærmeste? Under et middagsselskap starter syv venner et farlig spill. Hver gjest legger mobilen på bordet og godtar å gjøre alle tekstmeldinger og samtaler offentlige. Det som først synes å være en uskyldig lek blir fort ødeleggende. Filmen ble vinner av publikumsprisen under filmfestivalen i Haugesund.

Why him? er en amerikansk komedie, med Bryan Cranston, kjent fra Brekaing Bad og James Franco i hovedrollene. ” Av alle menn datteren hans kunne ha funnet..hvorfor han?

Sist, men ikke minst – Min pappa Toni Erdmann. For å bli personlig, så har jeg gledet meg så innmari lenge til å vise denne til publikum. Desidert årets filmhøydepunkt i 2016 for undertegnede. Filmen er en av årets mest omtalte filmer, et spenstig og lekent drama om en generasjon som har sviktet foreldrenes verdier. Den vakte stor begeistring under filmfestivalen i Cannes, stakk av med hele fem priser under European film awards og er Tysklands Oscar-kandidat.  Må oppleves.

I tillegg til de seks premièreklare filmene, viser vi fremdeles animasjonsfilmen SYNG, Mel Gibsons krigsepos Hacksaw Rigde , og selvfølgelig ”Star Wars –filmen” Rogue One som hadde premiere midt i en travel førjulstid. Snekker Andersen og Julenissen har vært en kjempesuksess på kinoen i høst, og får av naturlige årsaker sin siste visningsuke i julen.

Med ti filmer på programmet håper jeg at vi på Lillehammer kino har en film å tilby alle, både til vårt kjære og trofaste publikum, men også til tilreisende og hjemvendte julegjester. Velkommen på kino!

Hilsen,
Mari Nørstegård Tomren, kinosjef ved Lillehammer kino

kino1
Bilde fra filmen «Dyrene i Hakkebakkeskogen»
kino3
Bilde fra filmen «Min pappa Toni Erdmann»
kino2
Bilde fra filmen «Passengers»