Overskriften er ikke noe vi har funnet opp, men er hentet fra det nylig publiserte konjunkturbarometeret som er utarbeidet av Østlandsforskning på oppdrag fra Sparebank 1 Østlandet. I følge rapporten har omsetningen i regionens bedrifter økt med 60 % i femårsperioden fra 2012 og 2016. Dette plasserer regionen på topp i Innlandet.

De store bedriftene drar lasset

Det er naturlig nok særlig de store bedriftene som bidrar til omsetningsøkningen. Bedrifter som Gausdal Landhandleri, Eidsiva Bredbånd og GK Rør står for en stor del av økningen.

Et mylder av mindre bedrifter kommer etter

Samtidig er det et mylder av mindre bedrifter som alle har opplevd svært god vekst i perioden. Blant de litt mindre bedriftene som har opplevd betydelig vekst i perioden, kan nevnes Leve Hytter. Hyttebyggeren i Øyer har gått fra en omsetning på 5 millioner til 127 millioner i perioden 2012 til 2016. I fjor var gasellevinneren i Oppland en Lillehammer-bedrift, og det blir spennende å se hvor langt opp Leve Hytter kommer i årets kåring.

Et annet eksempel er totalentreprenørselskapet Brunbjørn, som har hatt en omsetningsvekst på 883 % siden oppstartsåret i 2013, og i fjor nådde en omsetning på 65 millioner.