Gjesteblogg: skrevet av Erling Høyem, styreleder i Lillehammer Cykle Klubb. 

2016 var et svært begivenhetsrikt år for LCK, på så mange måter. Sportslig sett var det en stor suksess for våre junior- og seniorryttere, både på landevei og terreng. Det skal nok mye til å overgå dette sportslig sett, men vi tar med oss 2016 som et år hvor våre eliteutøvere virkelig satte preg på sesongen:

•    NM gull Menn Senior fellesstart – Edvald Boasson Hagen
•    NM gull Menn Senior individuell tempo – Edvald Boasson Hagen
•    NM gull Menn Senior lagtempo – Tobias S Foss, Anders Skaarseth, Rasmus Fossum Tiller
•    NM gull Menn junior gateritt – Ludvik Aspelund Holstad
•    NM bronse gateritt Menn Senior – Anders Skaarseth
•    NM bronse Menn junior lagtempo – Ludvik Aspelund Holstad, Iver Skaarseth, Sebastian Dreyer Heldahl
•    Vinner Norgescup sammenlagt Menn Senior landevei – Tobias S Foss
•    Vinner Norgescup sammenlagt Menn Junior Landvei – Ludvik Aspelund Holstad
•    Vinner Norgescup sammenlagt Menn senior terreng rundbane – Petter Fagerhaug
•    2 plass Norgescup sammenlagt Menn senior terreng rundbane – Erik Nordseter Resell
•    3 plass Norgescup sammenlagt Menn senior terreng rundbane – Erik Hægstad
•    7 topp 12 Norgescup sammenlagt Menn senior terreng rundbane – Petter Fagerhaug, Erik Nordseter Resell, Erik Hægstad, Eirik Pettersen, Sigurs Salberg Pedersen, Audun Øverbye Hanssen, Magnus Faanes
•    Vinner Norgescup sammenlagt Menn senior CX – Erik Nordseter Resell
•    2 plass Norgescup sammenlagt Menn junior CX – Sebastian Dreyer Heldahl
•    NM gull Menn Senior terreng rundbane – Petter Fagerhaug
•    Ungdomsmestertempo landevei – Johannes Staune Mittet
•    Bronse ungdomsmesterskapet landevei fellesstart – Johannes Staune Mittet
•    Klasseseiere og pallplasser i Birken
•    Landslagsrepresentasjon både på landevei og terreng

I tillegg til disse flotte resultatene, har Tobias S Foss og Rasmus Fossum Tiller nå gått til Joker Byggtorget, og utgjør en stor delegasjon av LCK ryttere sammen med Anders Skaarseth og Ole Forfang. I minst så har Truls Engen Korsæth kjørt sine første ritt som proff for Astana. Disse guttene har også representert landslaget gjennom sesongen og virkelig satt LCK på kartet, ikke minst i VM hvor de stadig var å se i TV-ruta.

Vi har også som kjent etablert et kontinentallag i samarbeid med Ringerike Sykkelklubb og Uno X. (Uno-X Hydrogen Development Team). På dette laget har Hans Kristian Rudland, Erik Nordseter Resell og Torjus Sleen fått kontrakt. I tillegg har tidligere LCK-syklist på terreng Sondre Kristiansen konvertert til landevei. Det kan nok komme flere ryttere fra vårt eget elitelag inn på Uno X laget i løpet av neste sesong, og dialogen med Kurt Asle Arvesen (leder for laget) er allerede etablert og vil helt sikkert fungere godt.
Elitelaget på terreng har også vært meget godt representert på landslag og levert fine resultater som oversikten over viser. Internasjonalt har Petter Fagerhaug vært vår beste rytter og rykker stadig oppover på den internasjonale rankingen. Petter er en attraktiv kar for flere lag og sponsorer, men han har selv valgt å bli klubben også for neste år, det er vi utrolig stolte og takknemlig for.

I de yngre aldersklassene er tilveksten god, ikke minst i Kids-gruppa. Dette er primært barn som deltar på terreng treninger og er fra 6-12 år. For denne aldersgruppen har Mjøs-cup og den nystartede GD-cupen vært flotte rekrutteringsritt hvor det har vært god representasjon av LCK-ryttere.

I ungdomsklassene, ser det ut vil at det har etablert seg en fin stamme som vi håper vil fortsette den fine utviklingen. Det sosiale miljøet i denne gruppen er meget god og vi håper dette også kan bidra til at det kommer flere ungdommer inn i løpet av neste sesong. Treningene er allerede godt i gang med rulletrening i Håkons hall og vi gleder oss til å følge denne gjengen videre.

Vårt veteranmiljø, har i all hovedsak omhandlet satsing på landevei, med Lillehammer – Oslo som sesongens hovedmål. I år stilte vi med 3 lag på startstreken og hvor ekspresslaget tok en flott 2. plass i lagkonkurransen.

Vi ser at vi har litt å gå på for å få til en bedre trenings- og mosjonsmiljø på terreng og ikke minst for damer. Dette er noe som det vil jobbes videre med i 2017, men vi er avhengig av å ha noen ildsjeler som kan ta et ansvar for å trekke litt i trådene her. Dersom det er noen som har lyst til å ta litt ansvar for dette, er det bare å ta kontakt med daglig leder i klubben.

Hva så med 2017?
Når det gjelder denne sesongen, har vi mye spennende på gang. Vi har blant annet inngått leieavtale med Olympiaparken om klubbhus på skistadion. Denne avtalen har vi inngått sammen med Lillehammer skiklubb. Vi håper at klubbhuset skal bli en fin sosial møteplass, både i forbindelse med treninger og klubbkvelder.

På arrangementssiden, vil det i år bli Tour of Norway som blir vårt største ritt, da det som kjent kommer tilbake til Lillehammer fredag 19. mai. I tillegg skal vi arrangere Norgescup i terreng rundbane i den nye løypa som er etablert i området rundt skistadion. Denne løypa har det vært lagt ned et enormt arbeid i og den holder nå UCI-standard, noe vi håper skal bidra til at vi også får en del utenlandske deltakere i rittet som går av stabelen helgen før Birken. Vi har nå også fått tilskudd til å skilte denne løypa på en profesjonell måte, som gjør at det skal bli enklere å finne frem for de som ikke er så godt kjent i området.

Vi fortsetter også med Mjøs-cup og GD-cup, da vi erfarer at dette er flotte rekrutteringsritt for våre yngste som det er viktig å ta vare på. I tillegg skal vi arrangere 6 Uno-X sykkelglede ritt på skistadion. Dette er lavterskelritt på landevei som går på ukedager, hvor alle aldersgrupper kan delta. Så snart snøen har sagt takk for seg, starter vi arbeidet med å legge en ekstra sløyfe med asfalt som knytter dagens rulleskitrasè sammen, slik at vi får en rundbane på ca 1,3 km. Vi søker om spillemidler på denne etableringen og alle avtaler med Olympiaparken er allerede på plass. Lillehammer Skiklub deltar også med et økonomisk bidrag på etableringen.

Styret jobber videre med et mål om å kunne arrangere et 3-dagers klatreritt i 2018, for å se om dette kan være noe som slår an. Det finnes p.t. ikke noe tilsvarende i Norge og vi håper derfor at dette konseptet kan være attraktivt.

Som oversikten og historien tilbake viser, har klubben lykkes godt med å få frem ryttere både i bredde og topp. Likevel er det slik at vi ikke kan lene oss tilbake å forvente at dette kan fortsette uten at det gjøres tiltak som kan bidra til at denne utviklingen fortsetter. Vi må nok også regne med at det i noen årskull er litt mindre bredde, det ser vi også innenfor andre idretter.

Styret har derfor satt rekruttering som et av våre viktigste hovedmål for neste sesong, nettopp for å bidra til at vi holder høyt fokus på de yngre årganger. Vi vet også at det i visse årganger er en større sårbarhet for frafall, noe vi ønsker å ha ekstra fokus på. I den forbindelse har vi styrket trenerkabalen for 13-16 årsklassen og basert på en sesongevaluering kommer vi til å gjennomføre følgende en rekke tiltak i et eget Barne- og ungdomsutvalg, som ledes av Geir Ove Mittet. Hovedansvaret for dette utvalget er å se på forhold som er viktige for å sikre at vi opprettholder og videreutvikler rekrutteringsarbeidet og sørge for god dialog mellom de ulike aldergruppene.

Som tidligere nevnt har klubben i lang tid vært heldige som har hatt et så høyt nivå på våre junior- og seniorryttere, både på terreng og landevei. For neste år vil Elitelaget (senior) av 13 ryttere og det samme antall er også på Junior.

Hilsen,
Erling Høyem, styreleder

 


Teksten er opprinnelig en julehilsen til klubbens medlemmer, og er noe omskrevet og forkortet fra den versjonen.