Årets utgave av Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene er historie. Vi gratulerer! Med større program og større oppslutning enn noen gang bekreftet festivalen sin posisjon som Nordens største og viktigste litteraturfestival og en av verdens fremste! Festivalen samlet ca. 30.000 besøkende. Den er også den viktigste møteplassen for forfattere og hele litteraturbransjen.  Mange legger møter hit under festivalen og Kulturministerens deltakelse bekrefter festivalens betydning.

Imponerende litteraturprogram

Et imponerende program og sterke nasjonale samarbeidspartnere ble gjennomført med stor suksess! Til og med værgudene som hadde varslet store nedbørmengder, klarte å skåne oss det meste av tida. Med programserier som Komma og Pegasus tok mange barn og unge aktiv del. Og selvsagt stilte også regionen opp, – flere hundre frivillige var i sving natt og dag. Her kunne man møte de store nasjonale og internasjonale litterære kapasitetene og de folkekjære artister og forfattere, det intime og det storslåtte. Det var også plass til det spesielle, nyskapende. Festivalen er hvert år en god arena for de viktige debattene, samtalene og opplevelsene. Norsk litteraturfestival viser at vi virkelig er en attraktiv kulturby!

Profesjonell stab skaper suksessen

Jeg vil spesielt berømme den lille profesjonelle staben som sørger for at en så stor og komplisert festival gjennomføres med suksess hvert år. Kommunen, regionen og fylkeskommunen er sentrale støttespillere. Litteraturfestivalen er en stor inspirasjon for artister, forfattere og publikum i regionen. Og den bygger stadig sterkere internasjonalt rennommé. Til høsten er Norge fokusland for verdens største bokmesse i Frankfurt. Litteraturfestivalen, Lillehammer UNESCO litteraturby og Oppland fylkeskommune blir sentrale også der.

Mange hadde tatt turen til Lillehammer sist helg – hele byen var i festivalstemning. Men regionen har mye å by på også utenom festivalperioden.

Og vi er ikke lei oss om noen av de tilreisende får lyst til å slå seg til her heller.

Med fransk litteratur blant årets festivaltemaer er det bare å si: Au revoir!

Øivind Pedersen, Kulturnæringsutvikler

Nysgjerrig på kulturlivet i Lillehammer? I våre tidligere blogger kan du lese mer om Kulturbyen Lillehammerog om kulturnæringene som bygger Lillehammer-samfunnet

Les mer om Norsk Litteraturfestival