I denne vanskelige tida da store deler av norsk kulturliv ble «slått av» over natta, stopper ikke kreativiteten. Amandusfestivalen snudde seg rundt og greide å flytte store deler av festivalen over på nett. I tillegg har Lillehammer kino gått nye veier med «drive in» kino. Nå flytter de til Håkons Hall der de kan invitere til påskefilmer.

  • Vi gratulerer Christian Lo i Filmbin med VIP-stipend fra Norsk filminstitutt, i fint selskap med flere av Norges fremste regissører. VIP-stipendet skal stimulere til en personlig fortellerevne, nyskaping og kunstnerisk vågemot.  I tillegg har Nicholas Sando (Filmbin) blitt plukket ut til å delta på EAVE, det europeiske utviklingsprogrammet for produsenter.
  • Stein Berge Svendsen var komponist på en av årets store familiefilmer: Flukten over grensen som fikk supre besøkstall, før kinoene måtte stenge.
  • Andre ferdigstilte filmer denne vinteren får utsatt kinodistribusjon. Filmbin har vært co-produsent for «Bestefar er en Alien» som skulle ut på kino 17.april. Herlig film og TVs dokumentarfilm «Vær her» har allerede hatt suksess på flere filmfestivaler, men utsetter kinolanseringen til høsten.
  • Vårt regionale filmfond Filminvest har i 2020 fått en betydelig økning i støtte, statstilskuddet er tilnærmet doblet i løpet av de to siste år. Det innebærer økt satsing på våre dyktige filmaktører og flere gode historier fra regionen i framtida. Når all produksjon har opphørt, gis det fortløpende utviklingstilskudd til nye gode prosjektideer. Les mer om prosjektene her.
  • Vi gratulerer Filmbin med tilskudd fra Filminvest og Østnorsk filmsenter til utvikling av «Ravnejenta» der Trond Morten Venaasen er manusforfatter. Selskapet har også fått støtte til to andre prosjekter der de er produsenter eller co-produsenter.
  • Prosjektet «I Follow Rivers» har fått tilskudd fra Filminvest og Østnorsk filmsenter.  Gratulerer til Barbora Hollan som har både manus og regi på kinodokumentaren om Mariann Sæther fra Otta som er en av verdens fremste elvepadere.
  • I tillegg har Trond Morten Venaasen og Natalia Malykhina fått støtte til manusuvtikling av to prosjekter: «Darkest forest» og «Magiske venner».
  • Østnorsk filmsenter har gitt utviklingstilskudd til to dokumentarprosjekter fra Herlig film og TV: «HELE MEG» og  «FOLKETS GUNST», begge  med produsent Andreas Archer Dreyer.

Lillehammer-regionen Vekst ønsker lykke til med utvikling av gode filmhistorier fra våre dyktige filmskapere!

Hilsen Øivind Pedersen
Kulturnæringsutvikler