Om ikke overskriften trigger deg i særlig grad, er du ikke alene. Selv måtte jeg ty til Google første gangen jeg hørte at verdensstjernen Steve Aoki skulle komme til Lillehammer. Jeg hadde aldri hørt navnet.

Sektlederen

Bildene som kom opp etter google-søket gjorde meg ikke særlig klokere. Min første assosiasjon når bildene av Aoki kom opp var en mystisk sektleder. Om du lurer på hvorfor, så ber jeg deg google selv. Det er få sektledere som blir verdensstjerner, så jeg ønsket å finne ut mer av bakgrunnen for verdensstjernebegrepet. Det jeg fant overrasket meg.

EDM

Steve Aoki er en EDM-artist. Bak den for mange kryptiske forkortelsen skjuler seg ikke fullet så kryptiske Electronic Dance Music. De mest kjente norske EDM-artistene er også verdensstjerner, og bærer artistnavnene Kygo og Alan Walker. Blant store EDM-navn som er kjent for mange befinner også nå avdøde Avicii og David Guetta seg.

Større enn Kygo

Et søk på nettet gir mange rangeringer av EDM-artister. Den første jeg får opp ble lagt ut 12. juli 2018 på noe som heter festicket.com. Nå er ikke dette en kilde jeg kjenner og kan gå god for, men jeg tar likevel sjansen til å henvise til den. Som et lite skudd for norsk selvtillit, kan jeg starte med at verken Kygo eller Alan Walker er på listen. På sjuende plass dukker derimot Steve Aoki opp. Superenkel forskning tilsier derfor at det er større å få Steve Aoki til byen enn Kygo. Og det hadde vært ganske stort.

Steve Aoki på Lillehamemr 11.mai
Steve Aoki med flere på Birkebeineren Skistadion 11. mai

Pass deg for bløtkaker!

Som verdensstjerne har selvfølgelig Steve Aoki lagt til seg noen stjernenykker. Av en eller annen grunn synes han det er relevant å bruke konsertene sine til å kaste bløtkaker på publikum. Det fremstår noe uklart hvorfor han mener dette er en god idé, men som god kunstner beskriver han det selv som «a tool of expression».

11. mai kommer Aoki til Lillehammer

11. mai kommer altså verdensstjernen til Lillehammer, og skal spille på Birkebeineren Skistadion. Som en del av konsertopplevelsen kan du også få med deg Deorro, El Papi, Djs From Mars, OKEY og Charlie Roennez. Kjenner du til Steve Aoki, er dette kanskje navn du også kjenner til.

Om du selv ikke er i målgruppen, har du kanskje en sønn eller datter, et barnebarn eller onkelbarn som digger Steve Aoki?

Billetter får du på Ticketmaster.

God konsertopplevelse!

Besøket fra den amerikanske verdensstjernen er et nytt tilskudd til kulturbyen Lillehammer, som allerede er rangert på 3. plass blant Norges kulturbyer. Lillehammer-regionen er nummer to blant Norges regioner. Dette har vi blogget om tidligere

Skrevet av: Eirik Haagensen, næringssjef Lillehammer