Vi nærmer oss den kalde, fine tiden da mange mener at Lillehammer er på sitt aller beste. Entusiastene har allerede hatt sine første skiturer på fjellet, og det er ikke mer enn en måned til World Cup nordiske grener arrangeres i regionen. Mye av identiteten til Lillehammer-regionen er knyttet til snø og vinter. Her presenterer vi fem områder der snøen er avgjørende viktig for Lillehammer.

Merkevaren. Lillehammer-regionens styrke som merkevare er sterkt koblet til snøen. Det er snøen som gjennom to OL har lagt grunnlaget for Lillehammers internasjonale merkevare. Det er snøen og vinteren som de fleste har som sine første assosiasjoner til Lillehammer, og som dermed er grunnlaget for Lillehammer som merkevare.

Tilflyttere. Vi vet at mange tilflyttere velger Lillehammer-regionen grunnet nærheten til friluftsliv, og da særlig nærheten til snøsikre områder. En ting er alle toppidrettsutøverne som velger seg regionen grunnet treningsmulighetene, men minst like viktig er småbarnsfamiliene som flytter hit for å gi ungene enkel adgang til skikkelig norsk vinter.

Fritidsboliger. Lillehammer-regionen har mange fritidsboliger, men har, i følge SSB, likevel færre enn både Midt-Gudbrandsdal og Nord-Gudbrandsdal. Det unike med Lillehammer-regionen er at Lillehammer by ligger innenfor en halvtime fra Sjusjøen, Nordseter, Hafjell og Skeikampen og en drøy time fra Gålå og Venabygdsfjellet. Mens fjellet kan by på snøsikre områder under en lang vintersesong, er det kort vei til urbane opplevelser i en sjarmerende småby. En kraftfull kombinasjon!

Næringsliv. Hvor mange arbeidsplasser i regionen som kan kobles til snø er ikke enkelt å si. At snøen har betydning for mange, er det ingen tvil om. Selv om det vesentligste argumentet for Swix for å bli værende på Lillehammer er økonomi, er også tilstedeværelsen i og koblingen til vinterbyen Lillehammer viktig for selskapet. Leverandørindustrien til fritidsboliger er stor i regionen, og stadig økende. I tillegg baserer store deler av reiselivet seg på gjester som kommer til regionen for å oppleve snøen.

Arrangement. Lillehammer er en arrangementsregion, og de fleste av de største arrangementene er knyttet til snø. World Cup nordiske grener kommer i 2016/2017-sesongen til Lillehammer tre ganger.  Et av disse arrangementene er Raw Air – det største norsk hopp har sett på lenge. I tillegg skal X-games arrangeres i Hafjell til vinteren og Birkebeinerrennet arrangeres for 79.gang i mars. Om vi legger til et svært suksessfullt ungdoms-OL tidligere i år, kan vi trygt fastslå at snø + arrangementer = sant i Lillehammer-regionen.