Som nyutdannede bodde vi i Sogndal. Jeg er egentlig fra Drøbak og samboeren fra Skjåk. Lillehammer er omtrent midt imellom våre hjemsteder, og har alltid vært et alternativ for når vi skulle etablere oss skikkelig. Den muligheten kom fortere enn vi hadde planlagt. Høsten 2014 bestemte jeg meg for å begynne på samlingbasert master i innovasjon og næringsutvikling i Lillehammer. Planen var å pendle fra Sogndal til hytta på Nordseter en uke i måneden, i to år. Null stress!

Etter andre samling ringte jeg samboeren min idet jeg kjørte ut av Lillehammer; vi må flytte hit nå! Pendling, skolearbeid, jobb og fritidsinteresser gikk ikke opp. Akkurat da ble avgjørelsen tatt, vi skulle etablere oss i Lillehammer! I desember 2014 gikk flyttelasset fra syv år i saftbygda med de fineste fjellene, den beste snøen og to trygge jobber. En leid leilighet i Storgata var målet. Samboeren fikk jobb i kommunen og jeg fullførte masteren.

Siden den tid har vi fått oss gode jobber, enebolig, hund og barn. Toppturskiene fungerer utmerket i regionens alpinanlegg og langrenninteressen er stadig økende. Her har vi fått oss et godt nettverk både i jobb- og privatliv. Samboeren driver i tillegg med elvekajakk, og har noen av landets beste elver rett i nærheten. Som frivillig i Norske Redningshunder har jeg et treningsmiljø og fantastisk trenings terreng i Lillehammerfjellet.

Tross rollen som småbarnsforeldre har vi tid til å drive med det vi liker, og i Lillehammer er vi midt i alt. For det beste med Lillehammer må være nærheten til «alt» og de fire årstidene, om sommeren er det tørt og varmt og om vinteren har vi masse snø. Innimellom der er det nydelig vårvær i skogen og klar luft i høstfjellet.

Linn Hagberg Torgersen

Homesick // Vinterdag

Går du med tanker om å flytte til Lillehammer-regionen? Da bør du ta turen på Homesick // Vinterdag i Søndre park den 28.desember. Her kan du knytte nyttige kontakter og bli bedre kjent med jobbmulighetene i regionen. For mer informasjon og påmelding: http://bit.ly/påmelding28des