Den 11. oktober arrangeres Gründerdagen i Lillehammer-regionen med temaet «Verden som marked». Dette blir en dag spekket med inspirasjon, kunnskap og muligheten til å utvide eget nettverk.

Gründerskap er viktig for oss som jobber med næringsutvikling i Lillehammerregionen. Fordi gründerne skaper framtidens arbeidsplasser, og også fordi vi tror det er viktig for en regions attraktivitet at det oppfattes som bra å være gründer i regionen. Hva er det så som gjør at det er bra å være gründer i Lillehammerregionen?

Møteplasser

Først og fremst handler det å tilrettelegge for gründere om å lage møteplasser som bringer folk sammen. Gründere som jobber alene lykkes svært sjelden, så en suksessfaktor er å knytte til seg gode samarbeidspartnere. Derfor er Hub LHMR, Fabrikken, Hub.Pub, Switch LHMR og Gründerdagen viktig arenaer og møteplasser.

Videre handler det å skape gode gründermiljøer om å heie fram gode initiativer. For det er all grunn til å heie, både på flinke gründere, men også på næringslivet som helhet. Mer om det å være en heiagjeng for næringslivet kan du lese her.

I en kronikk i forbindelse med Gründerdagene for to år siden skrev jeg: «Mye positivt kan sies om gründerkulturen i Lillehammer, og mange jobber i riktig retning for å styrke denne kulturen ytterligere. Men regionen er ikke Berlin, København eller Oslo når det kommer til kreativitet og skaperkraft, og vi må fortsette å jobbe sammen for å legge grunnlaget for mer gründerskap og flere vekstbedrifter. La oss begynne med Gründerdagene Lillehammer 2016.» Nå skal vi fortsatt ikke sammenligne oss med disse storbyene, men jeg mener bestemt det har skjedd mye på disse to årene. Vi ser en økning i antall nystartede bedrifter, og vi ser flere fremvoksende vekstbedrifter. Uten at vi skal slappe av av den grunn. Utviklingen av en gründerkultur er langsiktig arbeid.

Ikke bare for gründere

Gründerdagen er langt ifra å være en arena kun for gründere, men egner seg for alle som ønsker input til nye måter å tenke «business» på. Gründere trenger gode råd og samarbeidspartnere, og næringslivet trenger innovasjon og flere gode ideer. Samhandling på tvers er noe alle er godt tjent med, og Gründerdagen er en viktig arena i så måte. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Gründerdagen, og håper å se en bred representasjon av både gründere, studenter og næringsaktører i Kulturhuset Banken den 11. oktober. Klikk for påmelding og mer informasjon om Gründerdagen i Lillehammer-regionen. 

Hilsen,
Eirik Haagensen
Næringssjef i Lillehammer-regionen