I koronatider er det ekstra gode grunner til å handle lokalt. Her gir vi deg våre tips!

Vi er inne i en tid der det aller viktigste vi gjør er å overholde smittevernsregler, og gjøre det vi kan for å hindre spredning av viruset. Enn så lenge (bank i bordet!) har vi lite smitte i vår region, og slik håper vi at det forblir.

Selv om vaksiner er på vei, må vi leve side om side med viruset en god stund til. Dette er derimot ikke til hinder for at du som bevisst forbruker støtter opp om lokalt næringsliv. Her gir vi deg 8 gode tips til førjulshandelen.

  1. Det er lov å gå ut å spise. Ingen regler, verken nasjonalt eller kommunalt, hindrer deg fra å gå ut å spise. Spisestedene i vår region gjør en god jobb med å å levere trygge opplevelser, så vår oppfordring er å unne seg gode matopplevelser
  2. Blir det ikke julebord – gi gavekort på restaurant. Flere bedrifter som har valgt å kutte ut julebordet i år, gir i steden for de ansatte gavekort på restauranten de skulle vært. Så kan den ansatte ta en tur ut med familien eller en mindre gruppe kollegaer. En god ide synes vi.
  3. Bestill hjemlevering eller take-away. Mange restauranter i vår region tilbyr take-away og/eller hjemlevering. En del av dem er samlet i appen Delivia, noen har egen nettside for bestilling og andre igjen bruker den gode gamle telefonen. Gjør det enkelt for deg i hverdagen, og bestill mat fra din lokale restaurant og spis den hjemme!
  4. Bruk dine lokale butikker. Butikkene holder åpent med gode smittevernstiltak. Er du redd for mye folk, prøv å gå til butikken på andre tidspunkter enn alle andre. Lørdag morgen er vårt tips. Handle lokalt, og bidra til at lokale arbeidsplasser opprettholdes.
  5. Handle på nett fra sin lokale butikk. Mange butikker i vår region tilbyr kundene muligheter for å handle på nett, enten via egen nettbutikk eller ved å ta kontakt via Facebook eller Instagram. Lillehammer Sentrum Drift lanserte nylig sitt digitale butikkvindu, som gir deg masse inspirasjon til hva du kan handle før jul. Vil du ikke ut å handle fysisk, handle lokalt på nett!
  6. Unn deg en kulturopplevelse. Mange artister, kulturarrangører og -leverandører forsøker å holde hjulene i gang med sterke restriksjoner. Til tross for restriksjonene, er det er imponerende tilbud av kulturaktiviteter som pågår. Tidligere i høst skrev vi en bloggpost om arrangementsregionen som kom ut av dvale
  7. Kjøp gavekort på opplevelser. Om du ikke nødvendigvis er klar for opplevelser nå, kan du gi deg selv eller andre en opplevelse å glede seg til. Visit Lillehammer har samlet en rekke tips til slike opplevelser. Kanskje du får lyst til å prøve noe nytt?
  8. Kjøp lokalprodusert mat. Til jul unner de fleste seg litt ekstra god mat, og hva er vel bedre enn å imponere gjestene med gode historier om råvarene i tillegg til gode smaker? Det kan du om du handler lokalprodusert mat, slik som eksempelvis på REKO-ringen. Neste utlevering i Lillehammer er 3. desember. Du kan også bestille matkasse basert på lokale råvarer fra Kokken Tor, eller fra Hafjell Slakteri.

Vi håper noen av disse tipsene vil gi deg inspirasjon til å bruke lokalt næringsliv. Det er ekstra viktig i disse tider.